Juhlapäivä / Tiedote 6.2.2024

06.02.2024

TEATTERI MUKAMAS
Tiedote: 6.2.2024
Julkaisuvapaa: HETI


Teatteri Mukamaksen uutuus Juhlapäivä innostaa lapsia leikkimään ja musisoimaan
– kantaesitys 29.2. 

Vuosi 2024 on Teatteri Mukamaksen juhlavuosi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 45 vuotta, kun tämä tamperelainen ammattinukketeatteri aloitti toimintansa. Juhlavuoden avaa kevään uutukainen Juhlapäivä, jonka kantaesitys on Pispalan kotinäyttämöllä 29. helmikuuta. Kyseessä on Katarina Styczin kahdeksas ohjaus Teatteri Mukamakselle. Hänen aiempiin ohjauksiinsa kuuluvat mm. rakastetut Hiirulainen-esitykset. Juhlapäivä on lapsia osallistava sekä hauskasti nukketeatteria, musiikkia ja tanssia yhdistävä juhlateos.


Mitä juhlapäivään tarvitaan?

Ohjaaja Katarina Stycz halusi tehdä virkistävän esityksen kaiken ikäisille. Juhlapäivä kertoo Fea-koirasta, joka on satuttanut tassunsa. Ystävät tulevat apuun, ja yhdessä mietitään mistä Fea voisi ilahtua. Jokaisella on varmasti oma kokemuksensa siitä, millaista on, kun ei itse pääse lähtemään ulos.
– Olen saanut idean esitykseen lasten leikkejä katsellessani, kuinka hauskaa ja inspiroivaa se onkaan. Vain mielikuvitus on rajana. Leikin kautta tehdään myös Juhlapäivä, Katarina kertoo.


Esityksessä tutkitaan, mistä biisi koostuu

Erityisen Juhlapäivästä tekee musiikin toteutus, josta vastaa Henrika Nieminen. Yksi esityksen kappaleista rakennetaan esityksen aikana. Näyttelijät luovat ainutlaatuista livemusiikkia loopper-laitteella. Henrika Niemiselle vekotin on todellinen intohimo, ja hän on käyttänyt sitä jo vuosia musiikinteossa mm. Minä ja Nieminen-yhtyeensä kanssa.

– Se tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia käyttää ääntä, Henrika kertoo. –Toivoisin, että tämän esityksen myötä lapset innostuisivat musiikista. Esityksessä tavallaan laitetaan biisi palasiksi ja näytetään millaisista elementeistä se voi koostua. Toivottavasti kaikki saisivat kipinän tehdä omia biisejä tämän jälkeen!

Juhlapäivän näyttelijät Anton Avela ja Ella Numminen ovat myös muusikkoja, ja lähteneet innostuneesti tekemään uudenlaista musiikkiesitystä. Musiikki tulee näkyväksi myös liikkeen kautta. Tanssipitoisen esityksen koreografian on suunnitellut Raisa Kekarainen, joka on tullut tutuksi Mukamaksen kävijöille myös monipuolisena esiintyjänä.

Juhlapäivään kaikki ovat tervetulleita! Keväällä päästäänkin laittamaan juhlat pystyyn useita kertoja synttäreitään viettävällä teatterilla. Tehdään yhdessä Juhlapäivä!

Katarina Stycz ja Henrika Nieminen


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Markkinointisihteeri Mirjami Vertainen, puh. 040 1260780
festivaali@teatterimukamas.com

Esityssivu: Juhlapäivä
Liput: Lippu.fi

 

Lataa tiedote: JUHLAPAIVA_TIEDOTE_2024_02_06