Suomen ensi-illat Tampereella MUKAMAS 2024 -festivaalilla

27.08.2024

MUKAMAS 2024 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali järjestetään 11.–15. syyskuuta Tampereella. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä huippuesityksiä aikuisille ja lapsille Kanadasta, Ranskasta, Saksasta, Sloveniasta ja Tanskasta. Kansainvälisistä esityksistä peräti neljä saa festivaalilla Suomen ensi-iltansa! Esityksissä on ilahduttavaa luovuutta, odottamattomuutta ja seikkailumieltä. Luvassa on jotain aivan muutakin kuin, mitä nukketeatterista yleensä tulee mieleen.

 

Kanadalainen La Fille du Laitier häkellyttää Macbeth-tulkinnallaan

Suomessa ensi kertaa vierailee kanadalainen La Fille du Laitier. Luova ja innovatiivinen teatteri tekee mm. uusia sovituksia klassikoista, joista festivaalille saapuva Macbeth Muet on malliesimerkki. Ei ole luvassa perinteistä Shakespearea eikä nukketeatteriakaan, kun kahden huippunäyttelijän duo valloittaa Hällä-näyttämön sanattomalla esityksellään. Yllätyksellinen huumori ja vaikuttava äänimaailma höystävät herkullista soppaa. Kirotun pariskunnan tarkkaan koreografioitu tarina esitetään tavalla, joka roiskuu ja riemastuttaa.

 

Saksalainen Karoline Hoffmann vie tutkimusretkelle pelastuspeitteen sisään

Esityksessä Ding saksalaisnäyttelijä Karoline Hoffmann käyttää koko kehoaan, ääntä ja valoa odottamattomalla tavalla. Pienistä kultahipuista muodostuu lumoava kokonaisuus, ja pelastuspeitteen uumenista päästään matkalle tuntemattomaan. Sekä aikuisille että lapsille sopiva sanaton teos saa Suomen ensiesityksensä Teatteri Mukamaksella ja Hällä-näyttämöllä.

 

Suloisia lasten seikkailuja Tanskasta ja Ranskasta

 Tanskalainen Theatre Madam Bach luo suorastaan runollisen herkkää teatterimaailmaa lasten esityksillään. You are here -esityksessä esiintyjät Pernille Bach ja Christian Schrøder punovat yhteen tarinaa maailmassa, joka on täynnä soittimia, paperikuvia, karttoja, kiviä ja ihmeellisiä esineitä. Elävä musiikki ja projisoinnit täydentävät tätä ihastuttavaa esitystä pienille, uteliaille mielille. Esityksestä nähdään kaksi näytöstä Finlaysonilla.

Ranskalainen teatteri Xzart on tuttu, rakas vieras Mukamaksessa, mutta nyt näemme ensi kertaa heidän esityksensä The Snowman who Wanted to Meet the Sun, jossa hellyttävät nukkehahmot seikkailevat talven ja ystävyyden ihmemaassa. Kaiken ikäisille sopiva esitys ilahduttaa Teatteri Mukamaksella, ja se on todellinen lahja silmille, korville ja sydämelle!

 

LA FILLE DU LAITIER (CAN): MACBETH MUET
Pe 13.9. klo 19.00
La 14.9. klo 18.00
Hällä-näyttämö 

KAROLINE HOFFMANN (DE): DING
Ke 11.9. klo 19.30 Teatteri Mukamas (loppuunmyyty)
To 12.9. klo 18.00 Hällä-näyttämö

THEATRE MADAM BACH (DK): YOU ARE HERE
Pe 13.9. klo 10.00 & 18.00
Media 54, Finlaysonin alue 

XZART (FR): THE SNOWMAN WHO WANTED TO MEET THE SUN
Ti 10.9.2024 klo 9.00 & 10.15 (loppuunmyyty)
La 14.9. klo 11.00 & 14.00
Teatteri Mukamas

 

LIPUT: LIPPU.fi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja kuvat:
Mirjami Vertainen, puh. 040 1260780
festivaali@teatterimukamas.com

MUKAMAS 2024 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali 11.–15.9.
www.mukamasfestival.com 

 

Kuva: La Fille du Laitier / ©doubleregard-photos.com