Lasten juhlaohjelmisto

21.08.2024

MUKAMAS 2024 – Kansainvälinen nukketeatterifestivaali 25 vuotta: Lasten juhlaohjelmisto

 


MUKAMAS 2024 – Kansainvälinen nukketeatterifestivaali
järjestetään 11.–15. syyskuuta Tampereella. Festivaali avaa ikkunan kansainväliseen nukketeatteriin, jonka monipuolisuus huimaa. Lasten esityksiä tullaan näkemään kotimaisten nukketeattereiden lisäksi Ranskasta, Saksasta, Sloveniasta ja Tanskasta, joista kolme saa Suomen ensi-iltansa. Lasten esityksiä on festivaalilla peräti kymmenen, ja festivaaliviikon aikana on jopa 22 tapahtumaa lapsille.

 

Kansainvälisissä lasten esityksissä tehdään pieniä suuria seikkailuja

 

Ranskalaisen XZART-teatteriryhmän esitys The Snowman Who Wanted To Meet the Sun on lahja silmille, korville ja sydämelle! Suomen ensi-iltansa saavassa tarinassa hellyttävät hahmot seikkailevat talven ja ystävyyden ihmemaassa. 

Saksalaisen Karoline Hoffmannin leikki kultaisella pelastuspeitteellä on matka tuntemattomaan. Ihastuttavan aistillisessa Ding -esityksessä käytetään kehoa, materiaalia, ääntä ja valoa. 

Slovenialainen teatteri Lutkovno gledališče Ljubljana saapuu Tampereelle peräti kahdella esityksellä! Lapsille sopiva Tunnel on erityislaatuinen tunnelmapala, jossa tutkitaan pimeyden ja valon leikkiä. Voiko pimeyden nähdä? Onko valolla väriä?

Tanskalainen lastenteatteri Theatre Madam Bach tarjoaa perheen pienille lumoavan seikkailun You are here. Yhdessä leipuria etsivän pikkutytön kanssa matkaamme merkillisen metsän läpi ja navigoimme tähtien avulla meren yli. Esityksen päätteeksi katsojat ovat tervetulleita tutustumaan ihmeelliseen maailmaan.

 

Kotimaiset pitkän linjan teatterit Tampereella

 

Vuodesta 1977 Helsingissä toiminut Nukketeatteri Sampo saapuu festivaalille musiikkiesityksellä Kani ja Ihmeellinen pilvi. Lämpimässä koko perheen esityksessä on suloisia pieniä eläinnukkeja, loruja, lauluja ja elävää musiikkia.

Espoolainen pitkän linjan nukketeatteri Teatteri Hevosenkenkä vierailee Tampereen Hällä- näyttämöllä mukaansatempaavalla esityksellään Konna ja Konstaapeli Kerttu. Hauska ja sopivasti jännittävä esitys riemastuttaa koko perhettä!

Festivaalisunnuntaina on luvassa myös Teatteri Mukamaksen vauvateatteriesitys Satuvarjon alla: Pikku-Siili Finlaysonin alueen Media 54-tilassa sekä Hölmölän kylä -esitys Haiharan nukketeatterilla.

25-vuotisjuhlafestivaali MUKAMAS 2024 tarjoaa lempeää tajunnanvirtaa ja ainutlaatuisia tilaisuuksia nähdä kansainvälistä huippuosaamista. 

Tutustu Lasten Ohjelmistoon festivaalin sivuilla.
Lämpimästi tervetuloa kokemusten äärelle!

LIPUT: LIPPU.fi

MUKAMAS 2024 – Kansainvälinen nukketeatterifestivaali 11.–15.9.
Esityksiä lapsille ja aikuisille 
www.mukamasfestival.com