Lastenteatteriviikon julistus

14.03.2023

Lastenteatteriviikkoa vietetään viikolla 12.🌷

Lue alta julistus lastenteatteripäivän kunniaksi:

Lastenteatterissa hyvä voittaa pahan

Olen kirjoittanut monia lastenteatterin merkitystä kuvaavia artikkeleita ja pamfletteja vuosien varrella. Pysähdyin miettimään, onko mitään, mitä en ole vielä sanonut.

Tapaan usein aikuisia, jotka huomatessaan yhteyteni teatteriin, alkavat kertoa innostuneesti lapsuuden muistoistaan esityksissä. Keskusteluissa on yllättänyt, että juuri nämä asiat ovat jääneet heille mieleen. Nimittäin juuri ne olennaiset! Ulkoiset tapahtumat ja usein esityksen nimikin on unohtunut, mutta olennainen kokemuksesta on ollut tärkeää.  Tämä aika on sellainen, että pitää puhua myös siitä, miten tärkeää lastenteatteri on aikuisille. Arvot näkyvät aina teatterissa. Aika on kovaa, on vihapuhetta, vastakkainasettelua ja disinformaatiota. Lastenteatterissa niitä ei ole. Ilmapiiri on aina lempeä ja ratkaisut ovat eettisiä. Hyvä voittaa pahan.

Suomessa on kahdeksan esittävän taiteen valtionosuusjärjestelmän piiriin kuuluvaa lastenteatteria. Nämä teatterit tarjoavat kaikenikäisille lapsille ja nuorille ammatillista draama-, tanssi- ja nukketeatteria sekä omilla näyttämöillään että kiertueilla ympäri Suomen. Lasten-  ja nuortenteatterit tekevät monipuolista ja tinkimätöntä lasta kunnioittavaa taiteellista työtä nuoren yleisönsä parissa. Teatterit tukevat toisiaan ja kokoontuvat yhteen säännöllisesti tarkoituksenaan kehittää työtään ja jakaa kokemuksia lasten ja nuorten taiteen parhaaksi.

Tervetuloa juhlimaan lastenteatteriviikkoa yhdessä meidän kanssamme!

Kirsi Siren
Teatterinjohtaja
Teatteri Hevosenkenkä

Tavataan teatterissa:
Ahaa Teatteri, Tampere
Nukketeatteri Sampo, Helsinki
Tanssiteatteri Hurjaruuth, Helsinki
Tanssiteatteri Raatikko, Vantaa
Teatteri Hevosenkenkä, Espoo
Teatteri Mukamas, Tampere
Teatteri Rollo, Helsinki
Unga Teatern, Espoo

Lisätietoa lastenteatteriviikon ohjelmasta teattereiden omilla sivuilla.