MUKAMAS 2022 – OHJELMISTOSSA VÄRIKKÄITÄ LASTEN ESITYKSIÄ LÄHELTÄ JA KAUKAA

25.08.2022

Tuttuun tapaan festivaalilla nähdään laaja kattaus kotimaisia ja ulkomaisia lasten esityksiä.

Kansainvälisissä lasten esityksissä kuljetaan rohkeasti omia polkuja, annetaan mielikuvituksen lennättää ja ollaan lämpimästi yhdessä. Maailmanlaajuista suosiota niittänyt espanjalainen Tian Gombau luo pienestä suurta, mistä palkittu teos New shoes on hurmaava osoitus. Pieni tapahtuma vie meidät maailmanlaajuiselle matkalle. Kaikenikäiset pääsevät seikkailemaan lapsen maailmassa suosittujen laulujen, luonnon ja ajan hiekan lempeässä virrassa.

Tšekkiläisen teatteri Drakin esitys Log leg kertoo sanattomasti tanssijaksi haaveilevan tytön fantasian rajat ylittävästä liikkumishalusta. Yllättävä onnettomuus saa pienen Jazmínan tarkkailemaan elämää uudella tavalla. Teos yhdistää luovasti kuvataiteen ja esittävän taiteen. Tarina on ylistys mielikuvitukselle, liikkeelle ja ylipäätään elämälle!

Ranskalainen nukketeatteriryhmä XZART tarjoaa hurmaavan esityksen A Younger Brother Like No Other. Tarinassa Lili-jänis huolestuu vauvamaisesta Doodoo-veljestään, joka on kasvamassa suureksi väärällä tavalla. Koskettava esitys muistuttaa lempeällä tavalla yhdessäolon tärkeydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Kotimaisia koko perheen elämyksiä tarjoavat mm. harvoin Tampereella vierailevat Teatteri Hevosenkenkä ja Nukketeatteri Sampo. Esityksissä nähdään ja kuullaan musiikkia, hauskoja eläinystäviä, kimurantteja tilanteita sekä yhteisiä seikkailuja.

Ensimmäinen festaripäivä päättyy Teatteri Mukamaksen syksyn uutuusesityksen Matkalla maailmalle ensi-iltaan. Festivaali tarjoaa myös ilmaisnäytöksiä yhteistyössä Finlaysonin alueen kanssa tutuista esityksistä Hiirulainen ja Suuri seikkailu -KESÄ sekä Satuvarjon alla: Pikku-Siili.

LASTEN OHJELMISTO

LIPUT

HUOM! Ilmaisnäytöksiin pääsee varaamalla vapaalipun 5.9. alkaen osoitteesta: festivaali@teatterimukamas.com
Paikkoja rajoitetusti.